בוגרי החוג | החוג ללימודים קלאסיים

משרד: בניין רוח, קומה 4 , גוש 5 חדר 4507

שעות הקבלה:
יום א' | 11:30 - 14:30.
ימים ב' - ה' | 10:00 - 13:00.
מחוץ לשעות הפעילות: בתיאום מראש

החוג ללימודים קלאסיים
הפקולטה למדעי הרוח
האוניברסיטה העברית, הר הצופים
ירושלים 9190501

בוגרי החוג

רבים מבוגרי החוג משתלבים בהצלחה בעולם האקדמי וממשיכים ללימודים מתקדמים באוניברסיטאות המובילות בעולם:

איש-שלום, טל: בוגר החוג במסלול הדו לשוני, סיים את לימודיו בשנת 2015. בימים אלו מתגורר בניו-יורק והינו תלמיד במסלול דוקטורט בלימודים קלאסיים באוניברסיטת קולומביה.

אסרף, נדב: סיים את לימודיו לתואר בוגר בחוג בשנת 2012, ובימים אלו לומד לדוקטורט בחוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטת הארוורד.

אקר, אבנר: בוגר (2008), ומוסמך החוג (2010). מרצה במחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה, באוניברסיטת בר אילן.

גבריהו, עמית: בוגר החוג במסלול משני, סיים את לימודיו בשנת 2009. בעל תואר מוסמך בתלמוד. בימים אלו כותב את עובדת הדוקטורט בחוג לתלמוד באוניברסיטה העברית בירושלים.

גונופולסקי, יונה: בוגר ומוסמך החוג, סיים את לימודיו בשנת 2017. כיום תלמיד דוקטורט בחוג וכותב את עבודת הדוקטור שלו בנושא "תבניות ומגמות בייצוג המילולי של תקשורת לא־מילולית בפרוזה נרטיבית ביוונית עתיקה".

פרופ' גייפמן, מילאת: בוגרת החוג משנת 1997. בימים אלו מצרה לאומנות וארכיאולוגיה יוונית ובעלת משרת פרופ' חבר בחוג ללימודים קלאסיים ותולדות האומנות באוניברסיטת ייל.

ד"ר דרשן, גיא: בוגר החוגים ללימודים קלאסיים ומקרא משנת 2002. כיום מרצה בכיר בחוג למקרא באוניברסיטת תל-אביב.

ד"ר וייסר, שרון: בוגרת החוג משנת 2003. בימים אלו מרצה לפילוסופיה עתיקה בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל-אביב.

ד"ר מוס, יונתן: בוגר החוג (והחוג לבלשנות) משנת 2005. כיום פוסט-דוקטורנט ועמית במכון מרטין בובר במדעי הרוח והחברה באוניברסיטה העברית. החל משנת 2017 ישמש כמרצה בכיר בחוג למדע הדתות באוניברסיטה העברית.

ד"ר פורסטנברג, יאיר: בוגר החוגים ללימודים קלאסיים ולתלמוד משנת 2002. כעת מלמד כמרצה בכיר בחוג לתלמוד באוניברסיטה העברית.

פסברג, טדי: בוגר החוג (2012) ובעל תואר דוקטור מאוניברסיטת פרינסטון. כיום משמש מרצה בחוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטת תל אביב.

קפלן, אלה: מוסמכת החוג משנת 2011. כיום מלמדת את השפה הרומית בתיכון הישראלי למדעים ולאומניות בירושלים בכיתות י' עד י"ב.

צוקרמן, ולדימיר: בוגר החוג משנת 2012. בעל תואר מוסמך ביוונית ולטינית עתיקה מאוניברסיטת קופנהגן משנת 2015. בימים אלו הינו תלמיד במסלול דוקטורט בחוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטת סטנפורד.

צוקרמן, קונסטנטין: בעל תואר בוגר ומוסמך מטעם החוג, ובעל תואר דוקטור בהיסטוריה ביזנטית מאוניברסיטת פאריס I. כיום פרופסור ב-"אקול פרטיק", פאריס.

פרופ' רוטשטיין, אנדריאה: מוסמכת החוג משנת 1998, ובעלת תואר דוקטור בחוג משנת 2003. בימים אלו משמשת כפרופ' חבר בחוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטה העברית בירושלים.

שטרן, ניר: מוסמך החוג משנת 2018. בימים אלו תלמיד דוקטורט בחוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטת קיימברידג׳.